Suunta hukassa? Jännittääkö?

Ahdistaako sinua ajatus töihin tai kouluun hakemisesta? Jännitätkö sosiaalisia tilanteita tai tuntuuko kotoa lähteminen erityisen haastavalta?

Sotek-säätiön Avittaja-ryhmä on suunnattu 16–30-vuotiaille Kotka-Haminan seudun työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille, joiden elämänsuunnitelmien etenemistä rajoittaa sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä arkuus. Arkuus voi johtua esimerkiksi masennuksesta tai ahdistuneisuushäiriöstä, laiminlyönti- tai kiusaamiskokemuksista, työttömyyden tai sairastamisen pitkittymisestä tai hiljaisesta/ujosta luonteesta.

Avittaja antaa apua ja ohjausta omien voimavarojen löytämiseen, sosiaalisten taitojen harjaannuttamiseen, uusiin ihmisiin tutustumiseen sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Yksilöohjauksessa kartoitetaan elämäntilannettasi, pelkojasi ja toiveitasi. Yhdessä ohjaajan kanssa sinulle asetetaan lisäksi henkilökohtaisia tavoitteita, joita kohden lähdetään etenemään. Lisäksi Avittajaan kuuluu ryhmäohjausta, jossa muun muassa tehdään itsetuntoa tukevia harjoituksia, keskustellaan ajankohtaisista asioista, käydään yhdessä liikkumassa ja laitetaan ruokaa.

Ryhmän tavoitteena on lisätä rohkeuttasi kohdata sosiaalisia tilanteita niin, ettei arkuus rajoittaisi elämääsi, vaan pystyisit etenemään kohti mielekästä tulevaisuuden tavoitettasi.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) tukee Avittajaa.

Lisätietoja Avittaja-ryhmästä antaa projektityöntekijä Minna Labbas, puh. 044 777 0366 / minna.labbas@sotek.fi.

Uutisarkisto