Goodwill®-verkkokauppa avattu

Sotek-säätiön hallinnoimat Goodwill®-kierrätysmyymälät laajenivat verkkoon ja Goodwillin verkkokauppa on nyt avattu osoitteessa www.goodwill.fi.

Goodwill®-kierrätysmyymälä verkossa on kierrätettyjen tuotteiden myymiseen keskittynyt verkkokauppa. Myynnissä olevat tuotteet tulevat Goodwillille lahjoituksina, joten tuotteet ovat useimmiten yksittäiskappaleita. Tuotteita lisätään verkkokauppaan jatkuvasti.

– Verkkokaupassa, kuten myös Goodwillin kivijalkamyymälöissä, myydyistä tavaroista saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen sekä kehittämiseen, liiketoimintapäällikkö Tuija Korppi kertoi.

Kun sinä lahjoitat tavaraa Goodwillille tai käyt ostoksilla Goodwill-verkkokaupassa tai kivijalkakierrätysmyymälöissä, luot paikallisille työtä etsiville ihmisille mahdollisuuksia työhön ja omien taitojen kehittämiseen. Samalla pääset eroon sinulle tarpeettomasta tavarasta, autat ympäristöä ja teet hyviä löytöjä Goodwill-verkko- ja kivijalkamyymälöiden monipuolisesta valikoimasta.

Verkkokauppaa pilotoitiin syyskuussa

Kierrätysmyymälän verkkokauppaa pilotoitiin Cursor Oy:n toteuttamassa, kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaideoita edistävässä Kierto-hankkeessa syyskuun alussa. Hanketta tuki Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

– Kierrätysmyymälän verkkokauppa on hyvä esimerkki siitä, miten digitalisaatiolla voi edistää ekologista elämäntapaa ja siihen liittyviä liiketoimintamalleja, kertoi Cursor Oy:n kiertotalous-asiantuntija Esa Partanen.

Verkkokaupan teknisestä toteutuksesta vastasi kotkalainen ohjelmistoyritys Loopy Oy.

– Goodwill kierrätysmyymälän verkkokaupan teknisessä toteutuksessa oleellinen ero perinteiseen verkkokauppaan oli yksittäistavaroiden myynti ja sen asettamat vaatimukset tuotteiden ylläpidolle ja ostamiselle, Loopyn Samuli Suikkanen kommentoi.

Uutisarkisto